U krijgt van ons een helder overzicht van kosten zodat u weet waar u aan toe bent!

dakterras

Wilt u binnenkort ook heerlijk op uw nieuwe dakterras in de zon zitten dan bent u bij ons aan het goede adres! Wij zorgen op korte termijn dat alle benodigde stukken voor de omgevingsvergunning van uw dakterras klaar zijn om ingediend te worden bij de gemeente.

Voor € 950,- (exclusief BTW 21%) regelen wij alle onderstaande werkzaamheden, tekeningen en documenten.

  • kennismakingsgesprek en locatiebezoek;
  • inmeten bestaande situatie t.b.v. tekenwerk;
  • foto’s bestaande situatie;
  • ontwerp van het dakterras;
  • maken van alle benodigde tekeningen en documenten voor de omgevingsvergunning waaronder situatietekening, plattegronden bestaande en nieuwe situatie, langsdoorsnede bestaande en nieuwe situatie, gevelaanzichten voor- en achtergevel bestaande en nieuwe situatie en principedetails van het dakterras;

Heeft u zelf al de archieftekeningen (bouwkundige tekeningen: plattegronden, doorsnede en gevelaanzichten, en constructieve tekeningen van het dak (houten balklaag of betontekeningen) van uw woning in uw bezit stuurt u deze dan mee met uw aanvraag. Archieftekeningen zijn na afspraak in te zien en te kopiëren bij gemeente of stadsdeel. Foto’s van de archieftekeningen zijn helaas niet bruikbaar, maak daarom goede kopieën of zorg dat u het digitaal mee krijgt bij het stadsdeel. Als u hier niet uit komt, geen probleem, het is een kleine moeite voor ons om dit voor u te regelen..

Wilt u een dakhuis (6 m2) als toegang tot uw dakterras? Voor de benodigde extra gevelaanzichten, plattegrond en detailtekeningen rekenen wij nog eens € 380,- (exclusief BTW 21%).

Bij een vergunningsaanvraag voor een dakterras moeten naast de tekeningen ook constructieve berekeningen ingediend worden. Deze constructieve berekeningen kunnen wij ook meteen verzorgen. De kosten hiervoor zijn al naar gelang het type dak (houten balklaag of betonnen dak) en wel of niet plaatsing dakhuis tussen de € 550,- en € 800,- (exclusief BTW 21%).

Houd u rekening met een doorlooptijd van het vergunningentraject bij de gemeente van minimaal 8 weken en maximaal 20 weken. Standaard duurt een vergunningaanvraag 8 weken, de gemeente mag deze termijn éénmalig met 6 weken verlengen en daarnaast is er nog een bezwaartermijn van 6 weken aan een vergunningsaanvraag voor een dakterras verbonden. Wij beginnen dus graag op tijd met de voorbereiding van uw plannen zodat u snel van uw dakterras kunt genieten!

Optioneel kunt u er ook voor kiezen om het offertetraject voor de uitvoering van uw dakterras door ons te laten verzorgen. Door de jarenlange ervaring kennen wij een aantal goede uitvoerende partijen die wij benaderen voor de offerte aanvraag van uw dakterras. Wij leveren u een totaal offerte voor onze werkzaamheden en die van de uitvoering van uw toekomstige dakterras.